Elkészítése
A pulykanyakat lehártyázzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk.
Egy nagyobb fazékba belerakjuk a pulykanyakakat, felöntjük hideg vízzel lassú tűzön elkezdjük főzni. Ha feladja habját, akkor azt szűrővel leszedjük.
Ha már tiszta a levesalap, akkor bezöldségezzük, sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön készre főzzük.
Veszünk egy másik nagyobb fazekat, leszűrjük a levest, majd visszatesszük a tűzre és zabhegy tésztával befőzzük.
Tálalásnál teszünk a tányérba a főtt zöldségből, erre szedjük ki levest és aki kéri, teszünk a levesbe pulykanyakat.
Aki tisztán szeretné enni a levest annak úgy tálaljuk és egy nagy tálba tesszük a főtt zöldségeket és a főtt pulykanyakat.







