Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykanyak leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg vastagabb pulykanyak
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 0,5 darab zeller
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 darab karalábé
  • 1 darab koktélparadicsom
  • 0,5 darab paprika
  • 10 szem szemes bors
  • 15 dkg zabhegy tészta
  • 1 db burgonya
  • só
  • bors

Elkészítése

A pulykanyakat lehártyázzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk.

Egy nagyobb fazékba belerakjuk a pulykanyakakat, felöntjük hideg vízzel lassú tűzön elkezdjük főzni. Ha feladja habját, akkor azt szűrővel leszedjük.

Ha már tiszta a levesalap, akkor bezöldségezzük, sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön készre főzzük.

Veszünk egy másik nagyobb fazekat, leszűrjük a levest, majd visszatesszük a tűzre és zabhegy tésztával befőzzük.

Tálalásnál teszünk a tányérba a főtt zöldségből, erre szedjük ki levest és aki kéri, teszünk a levesbe pulykanyakat.

Aki tisztán szeretné enni a levest annak úgy tálaljuk és egy nagy tálba tesszük a főtt zöldségeket és a főtt pulykanyakat.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykanyak-leves-3/