Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykapörkölt galuskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 pulykaszárny
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt kömény ízlés szernt
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 zöld paprika
  • 1 kk őrölt paprika
  • só, gulyáskrém ízlés szerint
  • 25 dkg liszt
  • 4 tojás


Elkészítése:

Az olajon megdinszteljük a feldarabolt hagymát és a zöld paprikát, majd a tűzről levéve a lereszelt fokhagymát is hozzáadjuk, majd az őrölt paprikát és az egészet jól elkeverjük. Beletesszük a ketté vágott pulykaszárnyakat is és annyi vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje. Sóval, borssal, köménnyel és gulyáskrémmel ízesítjük, majd fedő alatt, többször átkeverve puhára főzzük.

A lisztből és a tojásokból kissé keményebb galuskatésztát keverünk, majd sós, forró vízbe szaggatjuk. Amikor megfőtt kiszedjük és lecsepegtetjük.

A kész pörköltet a galuskával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykaporkolt-galuskaval/