Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A ragu elkészítésével kezdjük. Ehhez apróra vágjuk a vöröshagymákat, az újhagymát és a fokhagymát. A szőlőmagolajon alacsony hőfokon üvegesre dinszteljük a hagymákat egy mély serpenyőben, közben kis kockákra vágjuk a pulykamell filét. A húst is hozzáadjuk a hagymákhoz, sózzuk és kissé lepirítjuk. Felszeleteljük a gombákat is, majd ezt is hozzáadjuk a húshoz. Hozzáadjuk a worchester […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
esztertari
Beküldte: 2021.01.25.

A pulykaraguhoz

A pite tésztához

A parmezános kelbimbóhoz

A mártáshoz

Elkészítése

A ragu elkészítésével kezdjük. Ehhez apróra vágjuk a vöröshagymákat, az újhagymát és a fokhagymát.

A szőlőmagolajon alacsony hőfokon üvegesre dinszteljük a hagymákat egy mély serpenyőben, közben kis kockákra vágjuk a pulykamell filét.

A húst is hozzáadjuk a hagymákhoz, sózzuk és kissé lepirítjuk. Felszeleteljük a gombákat is, majd ezt is hozzáadjuk a húshoz. Hozzáadjuk a worchester szószt, a borsot, a lekvárt és az édes mustárt. Addig hagyjuk rotyogni, míg megpuhult a hús és a szaft nagy részét leredukáltuk.

A pite tésztához egy kis lábasba kimérjük a sertészsírt és a vizet és addig melegítjük, míg a zsír teljesen fel nem olvad. Ezalatt egy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót. Hozzáöntjük a meleg zsíros keveréket és fakanállal, majd kézzel enyhén összegyúrjuk.

Négy hőálló csészéhez mérten csészénként egy nagyobb és egy kisebb korongot szúrunk ki a kb 3-4 mm vastagra kinyújtott tésztából.

A nagyobb koronggal kibéleljük a csészét, a tészta széleit túlhajtva a csészén. Beletöltjük a ragu 1/4-ét. Ezután letakarjuk a kisebb koronggal és csipkedő mozdulattal körbemintázzuk a túlhajtott tésztaszélt.

Enyhén felverünk egy tojást és megkenjük vele piték tetejét. 200 fokon 45 percig sütjük. Ha a mini piték teteje aranybarna, akkor óvatosan kiemelve őket a csészéből, az oldaluk is teljesen átsült, elkészültek.

A kelbimbókat megpucoljuk, majd egy tálban összeforgatjuk a többi, előre összekevert hozzávalóval. Kiterítjük egy tepsire, majd 190 fokon 30 percig sütjük.

A pulykaragu megmaradt szaftjából mártást készíthetünk. Kissé leredukáljuk, majd ehhez adjuk a fehérbort, aztán a tejszínt és a tejet. Rizsliszttel sűrítjük és hozzáadjuk a fűszereket, ízesítőket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Angol Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
esztertari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is