Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykarolád sajttal és ajvárral recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg darált pulykahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 darab kápia paprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 5 szál friss petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál ajvár
  • 12 szelet sajt
  • 22 szelet bacon
  • 1 evőkanál zsiradék

Elkészítése

A vöröshagymát és a kápia paprikát kockákra vágjuk, majd a fokhagymával, a tojásokkal, a fűszerekkel és a felaprított petrezselyemzölddel összedolgozzuk.

Egy zsírpapírt vagy alufóliát kiterítünk és a bacon egyik felét szép sorban, egymás mellé rátesszük. A vagdalthús egyik felét a szalonna szeletekre téve 1,5 cm vastagságúra elegyengetjük úgy, hogy a bacon szélei látszódjanak.

1 nagy ek ajvárt kenünk a húsra, megszórjuk a kápia paprika felével, legfelülre sorban rárakjuk a 6 sajtszeletet, hogy kissé fedjék egymást és a papír segítségével az egészet felgöngyöljük úgy, hogy a bacon végei alulra kerüljenek.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A sütésre előkészített roládokat egy zsiradékkal kikent 35*45 cm-es sütőlemezre vagy tepsire tesszük és befedjük alufóliával vigyázva, hogy ne érintse a fólia a bacont, mert ráragadhat!

Betesszük a sütőbe 60 percre, majd leszedjük a fóliát és további 18-20 perc alatt szép pirosra pirítjuk! Forgatni, mozgatni nem kell!

Miután elkészült, pihentetjük 6-8 percet és 2 szedőlapát segítségével tálcára helyezzük. Mi most gombás-zöldborsós rizzsel és ajvárral fogyasztottuk!

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykarolad-sajttal-es-ajvarral/