Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykarolád sajttal és savanyú uborkával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg darált pulykacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tojás
  • 0,5 csomag pulykasült vagy gyros fűszerkeverék
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál darált paprika (házi)
  • 2 teáskanál aprított petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál cayenne bors
  • 20 dkg sajt
  • 12 darab apró, ropogós savanyú uborka
  • 15 szelet bacon

Elkészítése

A darált húshoz adjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a tojást és a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk.

Egy alufóliát kiterítünk és végig rakjuk a baconnel úgy, hogy 2 mm-en fedjék egymást.

Ezután a bekevert húst kis adagokban a szalonnára téve egyenletes vastagságúra simítjuk. A közepét végig rakjuk sajtcsíkokkal és az uborkákkal, majd szorosan felgöngyöljük úgy, a bacon végei alulra kerüljenek.

Egy zsiradékkel kikent tepsire óvatosan (hogy szét ne csússzanak a baconszeletek) beletesszük és fóliával befedjük a tepsit. Ne érjen a baconhoz, sülésnél nehogy hozzáragadjon, legyen kis légrés közötte!

210 fokra előmelegített sütőben sütjük fólia alatt másfél órát, majd leszedjük a fóliát és további 20-25 percig pirítjuk de már csak 190 fokon!

Miután elkészült, pihentetjük 8-10 percet, majd 2 szedőlapát segítségével tálcára tesszük és szeletelhető!

Lilahagymás-majonézes krumplisalátával fogyasztottuk.

Szalámi helyett uzsonnára szendvicsbetétnek is kiválló.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykarolad-sajttal-es-savanyu-uborkaval/