Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Pulykás csodaragu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pulykás csodaragu egy ízletes, könnyen elkészíthető egytálétel, amelyben a szaftos pulykahús és a roppanós brokkoli találkozik a tejszínes-boros mártással. Ideális választás hétköznapokra, de vendégváró fogásként is megállja a helyét. A nokedlivel tálalt ragut mindenki szívesen fogyasztja.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sikli Timi
Beküldte: 2013.10.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A 60 dkg pulykacomb filét csíkokra vágjuk. A hagymát és a 2 gerezd fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. Rátesszük a húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Meghintjük ételízesítővel és őrölt borssal, majd felöntjük 2 dl félédes fehérborral.

Fedő alatt, kis lángon kb. 45 percig pároljuk, közben néha átkeverjük. Amikor a hús majdnem puha, hozzáadjuk a 45 dkg brokkolirózsát, és további kb. 15 percig főzzük, amíg a zöldség is megpuhul.

Közben a 2 dl főzőtejszínt egy tálba tesszük, merünk hozzá pár kanálnyit a forró szaftból, simára keverjük, majd visszaöntjük a ragura. Az egészet összeforraljuk, hogy besűrűsödjön a mártás. Frissen főtt nokedlivel tálaljuk.

Tipp

A ragut még ízletesebbé tehetjük, ha a brokkoli mellé pár szál sárgarépát is adunk. Ha krémesebb mártást szeretnénk, a tejszínt egy kevés reszelt sajttal is dúsíthatjuk. Köretként a nokedli mellett jól illik hozzá a párolt rizs is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is