Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykás csodaragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykacomb filé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl félédes fehérbor
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • 45 dkg brokkoli
  • olaj
  • bors

Elkészítése

A 60 dkg pulykacomb filét csíkokra vágjuk. A hagymát és a 2 gerezd fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. Rátesszük a húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Meghintjük ételízesítővel és őrölt borssal, majd felöntjük 2 dl félédes fehérborral.

Fedő alatt, kis lángon kb. 45 percig pároljuk, közben néha átkeverjük. Amikor a hús majdnem puha, hozzáadjuk a 45 dkg brokkolirózsát, és további kb. 15 percig főzzük, amíg a zöldség is megpuhul.

Közben a 2 dl főzőtejszínt egy tálba tesszük, merünk hozzá pár kanálnyit a forró szaftból, simára keverjük, majd visszaöntjük a ragura. Az egészet összeforraljuk, hogy besűrűsödjön a mártás. Frissen főtt nokedlivel tálaljuk.

Tipp

A ragut még ízletesebbé tehetjük, ha a brokkoli mellé pár szál sárgarépát is adunk. Ha krémesebb mártást szeretnénk, a tejszínt egy kevés reszelt sajttal is dúsíthatjuk. Köretként a nokedli mellett jól illik hozzá a párolt rizs is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykas-csodaragu/