Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykás-paradicsomos bulgur recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 evőkanál zsiradék
  • 30 dkg pulykamellfilé
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 g bulgur
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 10 szem fekete olajbogyó
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • só
  • bors
  • 450 ml alaplé vagy víz
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A pulykamellet megmosom és felkockázom, majd a felforrósított a zsíradékon megpirítom. Ha szép aranyszínü, akkor kiszedem egy tálba.

A serpenyöben maradt zsiradékon megdinsztelem a kockára vágott lilahagymát és közben a fokhagymát is belezúzom. A kimért bulgurt ráöntöm és kevés pirítás után felengedem az alaplével és egyszerre mehet is bele a paradicsom sürítmény és a füszerek, majd kevergetve főzöm.

Megvárom amíg a bulgur megfő. Ekkor belekeverem a pulykahúst, majd elzárom a gázt és megszórom a felkarikázott olajbogyóval és a felapritott petrezselymmel.

Mi néha teszünk rá egykis feta sajtot is.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykas-paradicsomos-bulgur/