Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykás sült karfiolsaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 50 dkg pulykamell
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 szál zellerszár
  • 3 dkg kesudió
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 marék aszalt vörösáfonya
  • csipet mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 evőkanál sherryecet
  • 1 evőkanál méz (ízlés szerint)
  • só
  • bors

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 220 fokra.

A karfiolt rózsáira szedjük és összeforgatjuk 3 ek olívaolajjal, sóval és borssal. Egy sütőtálban szétterítjük és kb 30 percig sütjük vagy amíg szépen megpirul. A sütőből kivéve kihűtjük.

A húst falatnyi kockára vágjuk és forró serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk.

A kesudiót szétterítjük egy kis tepsiben és pár perc alatt forró sütőben megpirítjuk.

A zellert átlósan fél cm-es darabokra vágjuk, elkeverjük a kihűlt karfiollal, hússal, kesudióval, áfonyával. Az olajat összerázzuk az ecettel és a mézzel, fűszerezzük és összeforgatjuk a salátával.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykas-sult-karfiolsalata/