Elkészítése
Először a mártást készítjük el.
Az olajat és a vajat egy edényben felmelegítjük, majd hozzáadjuk a felvágott hagymát és üvegesre dinszteljük.
Hozzáadjuk a feldarabolt sütőtököt, pici mézet, sózzuk, majd felengedjük egy kis vízzel vagy zöldségalaplével. A lényeg, hogy a tököt ellepje a folyadék.
Ha megpuhul levesszük a tűzhelyről, beledobjuk a zsályát és a fűszereket, majd összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, elkeverjük a sajtokat a mártásban és felforraljuk. Kis habverővel folyamatosan kavarjuk. Ha sűrű lenne kicsit hígítjuk vízzel, majd elzárjuk alatta a lángot.
Érdemes kóstolni közben, hogy saját ízvilágunknak megfelelően alkossuk meg az ízét.
Közben elkészítjük a húst.
A pulykát felszeleteljük, papírtörlővel leitatjuk a vizet, egy kicsit megütögetjük, de nem klopfoljuk ki, majd megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal.
Egy serpenyőbe öntjük az olajat, majd rátesszük a vajat. A pulykamellet paprikás lisztbe forgatjuk és beletesszük a serpenyőbe. Hagyjuk, hogy az egyik oldala megpiruljon kb 2-3 perc alatt, majd megfordítjuk és amikor a másik oldala is megpirult rátesszük egy leheletnyi vizet (egy teáskanállal kb) lefedjük a serpenyőt és így hagyjuk 1-2 percig.
Forrón kínáljuk.
Most a sütőtökös sajtmártással és barna rizzsel.
Jó étvágyat kívánok!










