Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykatokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Pulykatokány

  • 50 dkg pulykamell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 dl víz
  • 2 dl főzőtejszín
  • só
  • bors

Párolt rizs

  • 20 dkg jázmin rizs
  • só
  • víz

Saláta

  • 1 csomag saláta keverék (endívia, jégsaláta, cékla, radicchio)
  • 1 darab paradicsom
  • 10 dkg feta sajt
  • olívaolaj

Elkészítése

Az olajt felhevítjük és beletesszük az apróra vágott hagymát, majd azt aranybarnára pirítjuk. A pulykamellet megmossuk és felszeleteljük.

A szeleteket a hagymás alapra tesszük, ízesítjük sóval és borssal, majd megszórjuk a pirospaprikával. Ráöntjük a vizet és fedő alatt főzzük.

Mikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt és fedő nélkül addig főzzük, hogy a hússzeletek omlósak és foszlósak legyenek.

Az ételhez jázmin rizst készítünk. A rizst megmossuk, majd egy lábasba tesszük és kb 5 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Takarék lángon a rizst félkeményre főzzük, majd levesszük a tűzről és fedővel lefedjük.

A rizst még kb 10 percig hagyjuk a fedő alatt, hogy az puha legyen és felszívja a maradék folyadékot.

Ezután elkészítjük a salátát is. Egy mélyebb tálba tesszük a salátát, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. A fetát kockákra vágjuk és a salátához adjuk. Pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk és óvatosan összeforgatjuk.

A tokányt rizzsel és salátával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykatokany-2/