Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykatokány gombával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg pulykamell
  • 3 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • olaj
  • 25 dkg gomba
  • 1 szál rozmaring
  • 2 szelet chili paprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • szárított oregánó
  • petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál finomliszt
  • só
  • bors

Elkészítése

A húst felkockázzuk. A zöldségeket megtiszítjuk és feldaraboljuk.

A húst felforrósított olajon fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, felöntkük a borral, beletesszük a rozmaringot, chilit, fűszerpaprikát, aprított gombát és a zúzott fokhagymát, majd felöntjük annyi ívzzel, ami épp ellepi.

Lassú tüzön puhára főzünk mindent.

A lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd adunk hozzá a tokány levéből és azzal is elkeverjük. A lisztes keveréket folyamatos keverés mellett a tokányhoz adjuk és jól összeforrlajuk. Kevés oregánót és petrezselymet adhatunk hozzá ízlés szerint.

Rizzsel, puliszkával, natúr krumplival, krumplipüével, nokedlivel tálaljuk!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykatokany-gombaval/