Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykazúza pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg pulykazúza
  • 3 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 darab paradicsom
  • 1 darab tv paprika
  • 1 darab hegyes erős paprika
  • 1 mokkáskanál egész köménymag
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál kacsa vagy libazsír

Elkészítése

A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. A vöröshagymát, paprikákat, paradicsomot szintén felkockázzuk.

A fokhagyma gerezdeket a kés lapjával szétnyomjuk, rászórjuk a köményt és együtt apróra vágjuk. Az egész köménynek intenzívebb az íze és a fokhagymával együtt vágva nem pattog szét.

A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikákat, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.

Hozzáadjuk a felkockázott zúzát. Sózzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi.

Megszórjuk fűszerpaprikával és mindig csak kevés vizet öntve alá, fedő alatt puhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Nokedlit készítettem hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pulykazuza-porkolt/