Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rácos csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell (vagy comb, vagy szárny )
  • 1,5 kg krumpli
  • borsó
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • só
  • vegeta
  • olaj
  • 2 dl víz
  • 375 g tejföl
  • majonéz
  • piros arany

Elkészítése

A krumplit megpucolom, felkockázom, a csirkemellet szintén, majd megsózom és összekeverem vegetával. Hozzáadom a mirelit borsót és az olajat, és alaposan összekeverem az egészet. A keveréket tepsibe teszem, és öntök alá 2 dl vizet. A paprikát és a paradicsomot karikára szelem, és szépen a tetejére helyezem.

A majonézt és a piros aranyat egyenletesen rányomkodom, mindenhova egy keveset, hogy mindenhol legyen belőle. A tetejére csirkefűszerrel megfűszerezett combokat és szárnyakat helyezek. Az egészet alufóliával betakarom, és 175-180 fokon sütöm a sütőben.

Mielőtt majdnem kész, a tejfölt a tetejére kenem, és fólia nélkül visszateszem a sütőbe. 10 perc után kész!

Savanyúságnak mi uborkát szoktunk enni hozzá, de szerintem bármi jó, ami nem tejfölös.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/racos-csirke/