Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rácos csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkemell
  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg alma
  • 20 dkg paradicsom
  • 20 dkg zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 7 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • só
  • 1 késhegynyi őrölt pirospaprika
  • 4 db babérlevél

Elkészítése

Hajszálvékony szalonnaszeletekkel kibélelünk egy mély tűzálló tálat. Karikákra belevágjuk a nyers, meghámozott burgonya felét, erre rakjuk sorba a meghámozott, vékony cikkekre vágott almát.

Egy másik sor burgonya következik, majd az egészet lefedjük karikákra vágott paradicsommal, utána a hasonlóképpen felszeletelt zöldpaprikával. A tetejére a karikákra vágott hagyma kerül, és erre fektetjük a lebőrözött csirkemelleket. Mindegyikre egy babérlevelet rakunk.

Természetesen a rétegeket meg a húst is megsózzuk, és a tetejére morzsoljuk a vajat. A tálat alufóliával lefedjük, és a forró sütőben erős lánggal kb. 40 percig sütjük. Ekkor a fóliát levesszük, a babérlevelet kidobjuk, és a rácos csirkemellet a pirospaprikával ízesített tejföllel leöntjük. A sütőbe visszatoljuk, és még addig sütjük, amíg a burgonya a tejfölt teljesen magába nem szívta, a tetején a pecsenye szépen meg nem pirult.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/racos-csirkemell-2/