Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rácos gyöngytyúk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db gyöngytyúk
  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg paradicsom
  • 20 dkg zöldpaprika
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • só

Elkészítése

A szalonna felével megtűzdeljük a gyöngytyúkot, és a zsiradékban egy kevés vízzel, jó puhára pároljuk. Közben a burgonyát megfőzzük és meghámozzuk, karikákra vágjuk, a felével kibélelünk egy mély tűzálló tálat, és a kicsontozott gyöngytyúkot belerakjuk.

A burgonya másik felével befedjük, a karikákra vágott paradicsomot, a zöldpaprikát meg a hagymát a tetejére halmozzuk, és az egészet a tejföllel meg a pecsenyelével leöntjük. (A rétegeket enyhén megsózhatjuk!)

A maradék szalonnát vékonyan felszeleteljük, a tál tetejére borítjuk, majd a sütőben addig sütjük, amíg a rácos gyöngytyúk a tejfölt teljesen magába nem szívta, és a tetején a szalonna ropogós pirosra nem sült.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/racos-gyongytyuk/