Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Rácsozott csirkecombok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 db friss, nagyobb csirkecomb 3 szelet kolozsvári szalonna 15 dkg szárnyas testháj 4-5 ek sör Páchoz: 1 cs szárnyas fűszerkeverék 1 tk mustár 2 ek étolaj 1 tk zúzott fokhagyma őrölt bors Körethez: 7-8 közepes burgonya (ízlés szerint) 5 ek olaj só Elkészítése: A combokat áttisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A bőrös testhájat apró […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2016.11.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 db friss, nagyobb csirkecomb
  • 3 szelet kolozsvári szalonna
  • 15 dkg szárnyas testháj
  • 4-5 ek sör

Páchoz:

  • 1 cs szárnyas fűszerkeverék
  • 1 tk mustár
  • 2 ek étolaj
  • 1 tk zúzott fokhagyma
  • őrölt bors

Körethez:

  • 7-8 közepes burgonya (ízlés szerint)
  • 5 ek olaj


Elkészítése:

A combokat áttisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük.

A bőrös testhájat apró kockákra vágjuk és egy vízzel kiöblített tepsire vagy tűzálló tál aljára tesszük.

A páchoz alapanyagait összekeverjük és a csirkecombok mindkét oldalát bekenjük, majd a bőrös részével felfelé rátesszük a hájdarabokra.

A tepsit vagy tűzálló tálat alufóliával illetve a tál fedelével (ha van) lezárjuk és előmelegített sütőbe téve 200 fokon pároljuk kb 25 percig.

Ezalatt a szalonnát vékony csíkokra vágjuk és félretesszük.

A burgonyát egészben, héjastól sós vízben félpuhára főzzük, majd hideg vízzel átöblítjük, lehéjazzuk, félbe vagy negyedekbe vágjuk és egy másik kisebb tepsibe tesszük, kicsit átforgatjuk az olajban és megsózzuk.

Miután a csirkecombok átpárolódtak, a keletkezett levét leöntjük róla (kis tepertők maradjanak a tepsiben) és a combokat egy éles késsel mélyen berácsozzuk.

A rácsokba elhelyezünk pár csík füstölt szalonnát és az alufólia fedő nélkül visszatesszük a sütőbe, a burgonyás tepsivel együtt.

További kb 40 percig, 200 fokon légkeveréssel sütjük készre mind a csirkét, mind a krumplit, közben időnként sörrel locsolgatjuk a csirkét, így lesz piros, ropogós a bőre (én egy kis konyhai spricnibe öntöttem sört és azzal fújtam körbe).

Sütés közben a csirkecombokat nem kell forgatni, de a krumplit 1x-2x igen!

Még forrón csalamádéval tálaltam, a végén kis család kenyérrel tunkolta a fűszeres, ropogós tepertőket! 🙂
Jó étvágyat kívánok!

[box style=”info”]A burgonyát tűzhelyen, serpenyőben is el lehet készíteni, ha a sütő kapacitása nem bírja el a 2 tepsit, illetve tűzálló tálat, így viszont energiamegtakarítás céljából a legjobb![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is