Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkeszárny

Szárnyas receptek

Ragacsos csirkeszárnyak

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A ragacsos csirkeszárnyak igazi közönségkedvenc fogás, amelyet édes, sós és enyhén fűszeres pác tesz különlegessé. A szárnyak kívül ropogósak, belül omlósak, így tökéletes választás családi vacsorára vagy baráti összejövetelre.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sikli Timi
Beküldte: 2013.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkeszárnyak végeit levágjuk, mert ezekre most nem lesz szükség. A pác elkészítéséhez összekeverjük a szójaszószt, a mézet, a ketchupot, az olajat, a zúzott fokhagymát, a curryt, a csilipelyhet és az oregánót. A szárnyakat alaposan beleforgatjuk a pácba, majd letakarva legalább két órán át a hűtőben pihentetjük.

Ezután a bepácolt szárnyakat sütőtálba tesszük, és ráöntjük a páclevet is. Alufóliával lefedve egy órán át sütjük közepes hőfokon. Ezt követően a fóliát eltávolítjuk, és további fél órán át sütjük, közben kétszer-háromszor meglocsoljuk a saját szaftjával, hogy szép ragacsos bevonatot kapjon.

A szárnyakat forrón, a szafttal meglocsolva tálaljuk.

Tipp

A páchoz adhatunk frissen reszelt gyömbért is, így még pikánsabb ízt kapunk. Ha szeretnénk, körettel is kínálhatjuk, például sült krumplival vagy friss salátával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is