Elkészítése
A csirkeszárnyak végeit levágjuk, mert ezekre most nem lesz szükség. A pác elkészítéséhez összekeverjük a szójaszószt, a mézet, a ketchupot, az olajat, a zúzott fokhagymát, a curryt, a csilipelyhet és az oregánót. A szárnyakat alaposan beleforgatjuk a pácba, majd letakarva legalább két órán át a hűtőben pihentetjük.
Ezután a bepácolt szárnyakat sütőtálba tesszük, és ráöntjük a páclevet is. Alufóliával lefedve egy órán át sütjük közepes hőfokon. Ezt követően a fóliát eltávolítjuk, és további fél órán át sütjük, közben kétszer-háromszor meglocsoljuk a saját szaftjával, hogy szép ragacsos bevonatot kapjon.
A szárnyakat forrón, a szafttal meglocsolva tálaljuk.
Tipp
A páchoz adhatunk frissen reszelt gyömbért is, így még pikánsabb ízt kapunk. Ha szeretnénk, körettel is kínálhatjuk, például sült krumplival vagy friss salátával.
