Hozzávalók:
- 2,5 kg csirkeszárny
- 3 ek étolaj
- 3 ek ketchup
- 3 ek méz
- 1 ek mustár
- 1 mk currypor
- 1 mk cayenne bors, vagy kevés őrölt csili
- 1 kk só
- 1 mk őrölt bors
- 1 kk sötét szójaszósz
- 1 kk teriyaki szósz
- 1 kk balzsamecet
- 1 ek keményítő a sűrítéshez
Elkészítése:
A marinád hozzávalóit összekeverjük, majd a csirkeszárnyakat alaposan bekenjük, és zárt edényben 1 napra hűtőbe tesszük.
Másnap a szárnyakat nagyobb sütőtálba sorjázzuk, a megmaradt páclevet is rácsorgatjuk, majd lefóliázva 1 óráig sütjük. A legvégén a fóliát levesszük, és 10 percig a tetejét kicsit megpirítjuk. A szaftot egy serpenyőbe csorgatjuk, majd 1 ek keményítővel állandó kavargatás mellett besűrítjük. A ragacsos lét újra visszacsorgatjuk a csirkeszárnyakra, majd összeforgatjuk őket, hogy minden oldalon felvegye a ragacsos szaftot.
[box style=”info”]Krumplipüré készült mellé, mert úgy ítéltem meg, ezzel lesz a legfinomabb.[/box]