Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ragacsos csirkeszárnyak recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 dl szójaszósz
  • 4 evőkanál méz
  • 1 dl ketchhup
  • 1 teáskanál curry
  • 1 csipet csilli pehely ( aki nem szereti, ki is hagyhatja)
  • 1 dl olaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ág oregánó (vagy 1 tk. szárított)

Elkészítése

A csirkeszárnyak végeit levágjuk, mert ezekre most nem lesz szükség. A pác elkészítéséhez összekeverjük a szójaszószt, a mézet, a ketchupot, az olajat, a zúzott fokhagymát, a curryt, a csilipelyhet és az oregánót. A szárnyakat alaposan beleforgatjuk a pácba, majd letakarva legalább két órán át a hűtőben pihentetjük.

Ezután a bepácolt szárnyakat sütőtálba tesszük, és ráöntjük a páclevet is. Alufóliával lefedve egy órán át sütjük közepes hőfokon. Ezt követően a fóliát eltávolítjuk, és további fél órán át sütjük, közben kétszer-háromszor meglocsoljuk a saját szaftjával, hogy szép ragacsos bevonatot kapjon.

A szárnyakat forrón, a szafttal meglocsolva tálaljuk.

Tipp

A páchoz adhatunk frissen reszelt gyömbért is, így még pikánsabb ízt kapunk. Ha szeretnénk, körettel is kínálhatjuk, például sült krumplival vagy friss salátával.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ragacsos-csirkeszarnyak/