Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ragacsos pulykaszárny recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab egész pulykaszárny
  • 4 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • koriander ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál chili szósz vagy chilipor
  • só

Elkészítése

A szárnyakat dörzsöljük be sóval.

A többi hozzávalót egy kis tálkában keverjük össze, kóstoljuk meg, ha szükséges utánaízesíthetünk.

A szárnyak mindkét oldalát ezzel a mártással kenjük meg.

Sorakoztassuk tepsibe, öntsünk alá egy kávéscsészényi vizet, fedjük le, vagy tegyünk rá alufóliát és 200 fokos sütőben, alsó-felső sütésen süssük készre. A sütési idő a húsok nagyságától vastagságától is függhet, nekem kicsivel több mint egy óra alatt sült meg.

Amikor már a szárnyak megpuhultak, vegyük le a tetőt (alufóliát) és picit pirítsunk rajta.

Tetszés szerinti körettel és salátával kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ragacsos-pulykaszarny/