Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ragadós csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 darab csirkecomb
  • 0,5 citrom leve
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • saláta (a tálaláshoz)

A burgonyához

  • 3 darab burgonya
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Tiszitsuk meg a burgonyát és daraboljuk fel. Tegyük a gerezdeket forrásban lévő, sós vízbe és forraljuk 5 percig.

Szűrjük le, az olajat kanalazzunk a tepsibe és 220 fokra előmelegített sütőben süssük szép pirosra.

Tegyük a csirkecombokat egy tepsibe, locsoljuk meg a citromlével, olajjal, majd pirítsuk 10 percig 200 fokon.

Keverjük össze a mézet, ketchuput és a szójaszószt, öntsük le vele a csirkét és süssük még 10 percig, majd forgassuk át az egészet a mázban. Takarjuk le alufóliával, míg megpuhul. Utána süssük alufólia nélkül szép pirosra.

A burgonyát közben keverjük meg és süssük ropogósra.

A szószt kanalazzuk a csirkére, tegyük mellé a burgonyát és a salátát.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ragados-csirkecomb-2/