Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott brokkolis pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg pulykamell
  • 2 fej brokkoli
  • 20 dkg sajt
  • 45 dkg tejföl
  • 3 tojás
  • só
  • bors
  • szárnyas vagy pulyka fűszerkeverék
  • 20 dkg bulgur
  • 4 dl víz

Elkészítése

A pulykamellet vágjuk vékonyabb szeletekre vagy csíkokra, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A brokkolit szedjük rózsáira (minél kisebbekre) és mossuk meg.

A tejfölt öntsük egy nagy tálba, keverjük ki a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a fűszerkeveréket. Tegyük a pulykamell csíkokat és a brokkolikat a tálba és forgassuk össze a tejfölös szósszal.

Ha már mindenhol befedte a szósz, öntsük át egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg sajttal. Tegyük be a tepsit az előmelegített, 200 fokos sütőbe. Kb 40 percig süssük.

Ha átsült a pulykahús nem érdemes tovább sütni, mert elpárolog róla a finom szósz.

A bulgurra öntsük rá a forró vizet, fedjük le az edényt. Ha a bulgur felszívta a vizet, akkor kész is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rakott-brokkolis-pulykamell/