Elkészítése
A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk, és mindkét oldalát hirtelen átsütjük. A visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk a félfőre vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.
Elkezdjük a rétegezést: kiolajozzuk a tepsi alját, és ha van otthon szalonna, apró kockákra vágva tehetünk belőle az aljára. Az első réteg csirkemell, erre jönnek a zöldségek, majd a pirított hagyma és a rizs (lehet nyersen vagy előfőzötten is), végül újra csirkemell. Minden réteget külön fűszerezünk. Ha nyersen tesszük bele a rizst, felöntjük annyi vízzel, hogy a rizs megfőjön.
200 fokon 25 percig sütjük, majd ráöntjük a sajtmártást, és további 10 percig sütjük 220 fokon.
Sajtmártás elkészítése:
A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és lassú tűzön megpirítjuk. Folyamatos keverés mellett, apránként hozzáöntjük a tejet. Amikor a mártás elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Végül belereszeljük a sajtot, jól elkeverjük, majd félretesszük.
Jó étvágyat kívánunk!
