Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Rakott csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk, és mindkét oldalát hirtelen átsütjük. A visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk a félfőre vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Elkezdjük a rétegezést: kiolajozzuk a tepsi alját, és ha van otthon szalonna, apró kockákra vágva tehetünk belőle az aljára. Az első réteg csirkemell, erre jönnek a zöldségek, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2012.09.29.

Hozzávalók

Sajtmártás

Elkészítése

A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk, és mindkét oldalát hirtelen átsütjük. A visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk a félfőre vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.

Elkezdjük a rétegezést: kiolajozzuk a tepsi alját, és ha van otthon szalonna, apró kockákra vágva tehetünk belőle az aljára. Az első réteg csirkemell, erre jönnek a zöldségek, majd a pirított hagyma és a rizs (lehet nyersen vagy előfőzötten is), végül újra csirkemell. Minden réteget külön fűszerezünk. Ha nyersen tesszük bele a rizst, felöntjük annyi vízzel, hogy a rizs megfőjön.

200 fokon 25 percig sütjük, majd ráöntjük a sajtmártást, és további 10 percig sütjük 220 fokon.

Sajtmártás elkészítése:

A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és lassú tűzön megpirítjuk. Folyamatos keverés mellett, apránként hozzáöntjük a tejet. Amikor a mártás elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Végül belereszeljük a sajtot, jól elkeverjük, majd félretesszük.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is