Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • 0,5 kg vegyes zöldség (karfiol, répa, brokkoli, borsó stb)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg rizs
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál sült csirke fűszersó (vagy ami épp kéznél van)
  • finomliszt
  • olaj

Sajtmártás

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg finomliszt
  • kb 5 dl tej
  • só
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 nagy golyó mozzarella (vagy 10 dkg másmilyen sajt )

Elkészítése

A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk, és mindkét oldalát hirtelen átsütjük. A visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk a félfőre vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.

Elkezdjük a rétegezést: kiolajozzuk a tepsi alját, és ha van otthon szalonna, apró kockákra vágva tehetünk belőle az aljára. Az első réteg csirkemell, erre jönnek a zöldségek, majd a pirított hagyma és a rizs (lehet nyersen vagy előfőzötten is), végül újra csirkemell. Minden réteget külön fűszerezünk. Ha nyersen tesszük bele a rizst, felöntjük annyi vízzel, hogy a rizs megfőjön.

200 fokon 25 percig sütjük, majd ráöntjük a sajtmártást, és további 10 percig sütjük 220 fokon.

Sajtmártás elkészítése:

A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és lassú tűzön megpirítjuk. Folyamatos keverés mellett, apránként hozzáöntjük a tejet. Amikor a mártás elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Végül belereszeljük a sajtot, jól elkeverjük, majd félretesszük.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rakott-csirkemell-3/