Elkészítése
A csirkemellet 1×1 cm-es kockákra vágjuk, majd az összes hozzávalót (a bacon kivételével) egy tálban alaposan összekeverjük. Az őzgerincformát kibéleljük alumínium fóliával, majd keresztben egymás mellé fektetjük a bacon szeleteket úgy, hogy vékonyan fedjék egymást. Fontos, hogy a bacon szélei kilógjanak a formából, mert ezekkel fogjuk később befedni a masszát.
A csirkés keveréket egyenletesen belesimítjuk a formába, majd a kilógó bacon szeleteket ráhajtjuk, hogy teljesen beborítsa a tetejét is. Előmelegített sütőben megsütjük, amíg a bacon ropogósra nem sül, majd hagyjuk kihűlni.
Kihűlés után szeleteljük, és hidegtálon, franciasaláta alapon tálaljuk. Ízlés szerint díszíthetjük is, mert látványra és ízre is kitűnő.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

