A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy püspökkenyér formát kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy a szélek kissé kilógjanak. Az aljára réteg csirkemell kerül, erre szórjuk az apróra vágott gombát, fokhagymát és újhagymát. A maradék csirkemellel befedjük.
A tejfölt elkeverjük a tojással, a liszttel, kevés sóval, borssal, vegetával és egy kevés pirosarannyal, majd a húsra öntjük. A kilógó bacont ráhajtjuk, a tetejére reszelt sajtot szórunk. Alufóliával lefedjük, 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük, majd a fóliát levéve további 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Köret
A kelbimbót, a zöldbabot és a sárgarépát enyhén sós vízben megpároljuk. Ezután kevés vajon átpirítjuk, reszelt fokhagymával ízesítjük, majd sózzuk, borsozzuk.
Tipp
A rakott csirkemellet variálhatjuk reszelt cukkínivel vagy paprikával is a rétegek között. A köretet gazdagíthatjuk kevés pirított dióval vagy mandulával, így még különlegesebb lesz