Elkészítése
Hozzávalók előkészítése
A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát meghámozzuk és vékonyabb karikákra szeleteljük. Mindkettőt megmossuk, majd lecsepegtetjük. Forró olajban a karfiolt és a burgonyát kisütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Ragu készítése
A csirkemellet apró kockákra vagy csíkokra daraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, hozzáadjuk a húst, a paprikákat, a reszelt fokhagymát és a fűszereket. Készre sütjük.
Rakott étel összeállítása
Egy hőálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk. Az aljára tesszük a sült burgonyát, rá a csirkeragut, majd a karfiolrózsákkal befedjük.
Szósz elkészítése
A vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük a 3 dl tejjel, ízesítjük szerecsendióval és ételízesítővel, majd felfőzzük. Amikor kissé hűl, belekeverjük a tojásokat, a tejfölt és a tejet.
Sütés
A szószt ráöntjük a tálban lévő burgonyás-karfiolos rakottra és aranysárgára sütjük. A sütés vége felé rászórjuk a reszelt sajtot és készre sütjük.
Tálalás
Nagyon finom, sokkal ízletesebb, mintha a karfiolt és a burgonyát külön-külön főznénk meg. Vegetáriánusok a húst kihagyva is elkészíthetik, úgy is nagyon finom. Jó étvágyat!


