Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott karfiol másként recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagy fej karfiol
  • 6 db burgonya
  • olaj

A besamelhez

  • 3 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • ételízesítő
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál szerecsendió

A raguhoz

  • 0,5 kg csirkemell
  • olaj
  • 3 db kaliforniai paprika (sárga, zöld piors )
  • bors
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

A rakott karfiol tetejére

  • 10 dkg sajt

Elkészítése

Hozzávalók előkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát meghámozzuk és vékonyabb karikákra szeleteljük. Mindkettőt megmossuk, majd lecsepegtetjük. Forró olajban a karfiolt és a burgonyát kisütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

Ragu készítése

A csirkemellet apró kockákra vagy csíkokra daraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, hozzáadjuk a húst, a paprikákat, a reszelt fokhagymát és a fűszereket. Készre sütjük.

Rakott étel összeállítása

Egy hőálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk. Az aljára tesszük a sült burgonyát, rá a csirkeragut, majd a karfiolrózsákkal befedjük.

Szósz elkészítése

A vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük a 3 dl tejjel, ízesítjük szerecsendióval és ételízesítővel, majd felfőzzük. Amikor kissé hűl, belekeverjük a tojásokat, a tejfölt és a tejet.

Sütés

A szószt ráöntjük a tálban lévő burgonyás-karfiolos rakottra és aranysárgára sütjük. A sütés vége felé rászórjuk a reszelt sajtot és készre sütjük.

Tálalás

Nagyon finom, sokkal ízletesebb, mintha a karfiolt és a burgonyát külön-külön főznénk meg. Vegetáriánusok a húst kihagyva is elkészíthetik, úgy is nagyon finom. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rakott-karfiol-maskent/