Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Pulyka

Rakott finomságok

Szárnyas receptek

Rakott rántott hús carbonara szósszal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ideális választás családi ebédhez vagy vacsorához, amikor valami laktató és kicsit más fogást szeretnénk az asztalra tenni.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Dominika Kalányos
Beküldte: 2013.10.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A húst felszeleteljük közepes vastagságúra, megsózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül aranybarnára kisütjük.

Egy lapos jénai tál aljába a rántott hús felét rétegezzük. Erre tesszük a bacont, hogy teljesen befedje, majd reszelt sajtot szórunk rá. Közben elkészítjük a carbonara szószt: a tejet felforraljuk, beleöntjük az alapport, és sűrűre főzzük. A szószt a bacon–sajt rétegre öntjük.

Ezután a maradék rántott hússal befedjük, majd a tetejét ismét megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 190 °C-on 10–15 perc alatt összesütjük, amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére.

Tipp

A recept variálható: a bacon mellé tehetünk pirított gombát vagy párolt zöldséget is a rétegek közé. A tetejére akár füstölt sajtot is reszelhetünk, így még karakteresebb ízt kap az étel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Dominika Kalányos
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is