Elkészítése
A húst felszeleteljük közepes vastagságúra, megsózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül aranybarnára kisütjük.
Egy lapos jénai tál aljába a rántott hús felét rétegezzük. Erre tesszük a bacont, hogy teljesen befedje, majd reszelt sajtot szórunk rá. Közben elkészítjük a carbonara szószt: a tejet felforraljuk, beleöntjük az alapport, és sűrűre főzzük. A szószt a bacon–sajt rétegre öntjük.
Ezután a maradék rántott hússal befedjük, majd a tetejét ismét megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 190 °C-on 10–15 perc alatt összesütjük, amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére.
Tipp
A recept variálható: a bacon mellé tehetünk pirított gombát vagy párolt zöldséget is a rétegek közé. A tetejére akár füstölt sajtot is reszelhetünk, így még karakteresebb ízt kap az étel.


