Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott rántott hús carbonara szósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirke vagy pulyamell
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • 20 dkg bacon
  • 30 dkg sajt
  • 1 csomag carbonara por
  • 3 dl tej

Elkészítése

A húst felszeleteljük közepes vastagságúra, megsózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül aranybarnára kisütjük.

Egy lapos jénai tál aljába a rántott hús felét rétegezzük. Erre tesszük a bacont, hogy teljesen befedje, majd reszelt sajtot szórunk rá. Közben elkészítjük a carbonara szószt: a tejet felforraljuk, beleöntjük az alapport, és sűrűre főzzük. A szószt a bacon–sajt rétegre öntjük.

Ezután a maradék rántott hússal befedjük, majd a tetejét ismét megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 190 °C-on 10–15 perc alatt összesütjük, amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére.

Tipp

A recept variálható: a bacon mellé tehetünk pirított gombát vagy párolt zöldséget is a rétegek közé. A tetejére akár füstölt sajtot is reszelhetünk, így még karakteresebb ízt kap az étel.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rakott-rantott-hus-carbonara-szosszal/