Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott tyúkpecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg tyúkhús
  • 1 kg burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • só
  • őrölt szerecsendió

Elkészítése

A tyúkot megsózzuk, az olajban megforgatjuk, és egy kevés vízzel jó puhára pároljuk. Közben a burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, karikákra vágjuk, megsózzuk, és kivajazott, mély tűzálló tálba öntjük.

A vajdarabkákat a tetejére tördeljük, a kis darabokra vágott tyúkhússal befedjük, és a tojásos tejföllel, amelyet reszelt szerecsendióval íze¬sítettünk, leöntjük. A sütőben addig sütjük, amíg a mártást a burgonya magába nem szívta, és a teteje szép rózsaszínűre nem pirult.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rakott-tyukpecsenye/