Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott csirkemáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemáj
  • 2 db tojás
  • 2-3 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • zsemlemorzsa (a panírozáshoz)
  • 2 dl olaj (a sütéshez )

Elkészítése

A csirkemájat megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A tojásokat egy tálban felverjük, és hozzáadjuk a sót. A májat először lisztbe, majd a sózott tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a bepanírozott csirkemájakat közepesen forró olajban aranyszínűre sütjük. A sütés során figyelünk, hogy a máj ne száradjon ki. A kész rántott csirkemájat papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Rizzsel vagy más körettel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rantott-csirke-maj/