Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Rántott csirkéhez:

  • 2 tojás
  • 4 darab csirkecomb
  • 4 darab csirkeszárny
  • zsemlemorzsa
  • finomliszt
  • só

Sütéshez:

  • zsír (vagy olaj)

Körethez:

  • 20 dkg rizs
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • vaj

Elkészítése

Megmossuk és besózzuk a húsokat, majd először lisztbe, utána tojásba és legvégül zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk.

Forró zsiradékban kisütjük és papírtörlővel bélelt jénaiba rakjuk.

Elkészítjük a rizst. Kevés zsiradékot felhevítünk és picit megpirítjuk rajta a rizst. Mikor megpirult, ráöntünk annyi vizet, ami bőven ellepi, majd maximumra állítjuk a lángot és fedőt rakunk rá. Hamar elkezd forrni, megkavarjuk párszor és ha ki akar futni, akkor vegyük lejjebb a gázt. Mikor már dagad a rizs, elzárjuk a gázt és fedőt rajta hagyva kb 10 perc múlva megkeverjük.

Ha már elég puha, levesszük a fedőt így tovább tud párolódni, majd belekeverjük a megmosott és apróra vágott petrezselyemzöldet.

Tálaláskor a rizs mellé rakjuk a rántott húsokat.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rantott-csirke-petrezselymes-rizzsel/