Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirke
  • só

A bundázáshoz

  • liszt
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

A csirkéket 8 darabba vágjuk, és ha nem szeretjük a bőrét, akkor eltávolítjuk. Megsózzuk a darabokat, és egy órán át állni hagyjuk. Ezután a húsdarabokat papírtörlővel szárazra töröljük, majd a szokott módon először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban sütjük, az első oldalát fedő alatt, a másikat fedő nélkül, míg mindkét oldala szép pirosra nem sül.

Rafináltabb változatként a zsemlemorzsát keverhetjük fele-fele arányban reszelt sajttal, vagy durvára vágott mandulával, esetleg dióval, ami különleges ízt ad, de vigyázzunk, hogy sütés közben a bundája ne égjen meg. A szárazabb mellhúsra hajszálvékony füstölt szalonnaszeletet vagy sajtot is fektethetünk, majd hagyományos módon panírozzuk. Ebben az esetben először a feltéttel ellátott oldalát helyezzük az olajba. A zsemlemorzsát darált sonkával is összekeverhetjük, így még különlegesebb ízt érhetünk el.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rantott-csirke/