Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 rántani való csirkecomb
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • tej
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • só
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A combokat alaposan megmossuk, majd besózzuk. Annyi tejjel öntjük fel ami bőven ellepi. A tejet hígíthatjuk kis vízzel, de hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymákat, és legalább egy óráig állni hagyjuk.

Még jobb, ha egy éjszakán át áznak a combok. A pácolás után jól megtöröljük a combokat, majd panírozzuk. Három külön tálba tesszük a lisztet, a felvert tojást, és a zsemlemorzsát, majd ebben a sorrendben beleforgatjuk a combokat.

Forró, bő olajban sütjük meg.

A legjobbak természetesen a “dobverők” mert könnyen kézre állnak. Ugyanolyan finomak a felső combok, de az egészben rántott combok is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rantott-csirkecomb-3/