Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkecomb
  • 2 evőkanál tej
  • só
  • 5 gerezd fokhagyma

A panírozáshoz

  • kukoricaliszt
  • tojás
  • 1 rész zsemlemorzsa
  • 1 rész apróra tört kukoricapehely

A sütéshez

  • étolaj
Rántott csirkecomb

Elkészítése

A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a combokat a forgóknál kettévágjuk, majd 2-3 helyen a csontig bevágjuk a húst. A fokhagymát lereszeljük vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A combokat sózzuk, és a fokhagymát elkeverjük a tejjel. A combokat egy mélyebb tálba tesszük, majd ráöntjük a fokhagymás tejet. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, de még jobb, ha egy napra hagyjuk állni.

Amikor készen állunk a sütésre, a combokat kivesszük a tálból, lecsepegtetjük, és papírtörlővel letöröljük. Ezután a combokat kukoricalisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsa és kukoricapehely keverékébe panírozzuk. Bő olajban, közepes lángon szép aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rantott-csirkecomb/