Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott csirkecombok krumpligombával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • csirke alsó comb
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • só
  • bors
  • paprika
  • olaj a sütéshez

Krumpligomba:

  • burgonya
  • só
  • olaj
  • bors
  • pirospaprika


Elkészítése:

A konyhakészre előkészített csirkecombokat só, bors és paprika keverékével megszórjuk, hagyjuk állni legalább egy órát, majd a nedvességet leitatjuk róla, így a sütés során nem válik le a panír. Először lisztben, kevés sóval felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk. Bő, forró olajban fedő alatt kezdjük sütni, majd fordítás után a fedőt levéve sütjük tovább. Addig hagyjuk sülni, amíg szép aranybarna nem lesz.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat, frissen, forrón tálaljuk. Bármilyen köret, saláta illik hozzá, én most krumpligombával tálaltam.

Krumpligomba:

A nyers héjas krumpliból almaszeletelő segítségével kialakítjuk a gomba formát. Egy tálkába tegyünk kevés olajat és sót, keverjük össze, és ebben forgassuk meg a krumplikat, hagyjuk benne kicsit állni.

Sütés előtt a tetejét fűszerezhetjük borssal, pirospaprikával. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük szép pirosra.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rantott-csirkecombok-krumpligombaval/