Elkészítése
A csirkemájat megtisztítjuk, és a felesleges hártyákat eltávolítjuk. A medvehagymát apróra vágjuk, és a tejbe keverjük. A megtisztított májakat a medvehagymás tejbe helyezzük, majd lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy átjárja az ízesítés.
Másnap a májakat lecsepegtetjük, és papírtörlő segítségével leitatjuk róluk a felesleges nedvességet. A szokásos módon bepanírozzuk: először rozslisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a szezámmaggal elkevert teljes kiőrlésű rozsos zsemlemorzsába.
Bő, forró olajban közepes lángon kisütjük a bepanírozott májakat. Ügyeljünk arra, hogy a máj teljesen átsüljön, de ne szárítsuk ki. A megfelelő sütési idő kb. 4-5 perc oldalanként.
Tálalás előtt papírtörlőre helyezzük a kész májakat, hogy a felesleges olajat leitassuk. Köretként kukoricás, petrezselymes rizst ajánlunk mellé.
