Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke belsőség

Rántott csirkemáj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkemájat megtisztítjuk, és a felesleges hártyákat eltávolítjuk. A medvehagymát apróra vágjuk, és a tejbe keverjük. A megtisztított májakat a medvehagymás tejbe helyezzük, majd lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy átjárja az ízesítés. Másnap a májakat lecsepegtetjük, és papírtörlő segítségével leitatjuk róluk a felesleges nedvességet. A szokásos módon bepanírozzuk: először rozslisztbe forgatjuk, majd a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.05.08.

Hozzávalók

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítése

A csirkemájat megtisztítjuk, és a felesleges hártyákat eltávolítjuk. A medvehagymát apróra vágjuk, és a tejbe keverjük. A megtisztított májakat a medvehagymás tejbe helyezzük, majd lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy átjárja az ízesítés.

Másnap a májakat lecsepegtetjük, és papírtörlő segítségével leitatjuk róluk a felesleges nedvességet. A szokásos módon bepanírozzuk: először rozslisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a szezámmaggal elkevert teljes kiőrlésű rozsos zsemlemorzsába.

Bő, forró olajban közepes lángon kisütjük a bepanírozott májakat. Ügyeljünk arra, hogy a máj teljesen átsüljön, de ne szárítsuk ki. A megfelelő sütési idő kb. 4-5 perc oldalanként.

Tálalás előtt papírtörlőre helyezzük a kész májakat, hogy a felesleges olajat leitassuk. Köretként kukoricás, petrezselymes rizst ajánlunk mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is