Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott csirkemáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemáj
  • 5 dl tej
  • 6 levél medvehagyma
  • 2 evőkanál szezámmag

A panírozáshoz

  • 20 dkg rozsliszt
  • 4 db tojás
  • 30 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

A csirkemájat megtisztítjuk, és a felesleges hártyákat eltávolítjuk. A medvehagymát apróra vágjuk, és a tejbe keverjük. A megtisztított májakat a medvehagymás tejbe helyezzük, majd lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy átjárja az ízesítés.

Másnap a májakat lecsepegtetjük, és papírtörlő segítségével leitatjuk róluk a felesleges nedvességet. A szokásos módon bepanírozzuk: először rozslisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a szezámmaggal elkevert teljes kiőrlésű rozsos zsemlemorzsába.

Bő, forró olajban közepes lángon kisütjük a bepanírozott májakat. Ügyeljünk arra, hogy a máj teljesen átsüljön, de ne szárítsuk ki. A megfelelő sütési idő kb. 4-5 perc oldalanként.

Tálalás előtt papírtörlőre helyezzük a kész májakat, hogy a felesleges olajat leitassuk. Köretként kukoricás, petrezselymes rizst ajánlunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rantott-csirkemaj/