Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Rántott csirkemell és karfiol burgurral

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg karfiol 50 dkg csirkemell filé 2 dl burgul só, bors 1 teáskanál köménymag 15 dkg zsemlemorzsa 3 tojás 5 evőkanál lisz 4 dl étolaj Elkészítése: A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és bő, sós, borsos köménymagos, vízben roppanósra főzzük. A burgult leöblítjük és 4 dl vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük. Amíg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2017.11.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg karfiol
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 dl burgul
  • só, bors
  • 1 teáskanál köménymag
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 5 evőkanál lisz
  • 4 dl étolaj


Elkészítése:

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és bő, sós, borsos köménymagos, vízben roppanósra főzzük.

A burgult leöblítjük és 4 dl vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.

Amíg fő a karfiol és a burgul, addig a csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.

Lisztbe, felvert, enyhén sózott tojásba és végezetül zsemlemorzsába forgatjuk a hússzeleteket.

Ha meg főtt a karfiol rövid ideig hagyjuk hűlni, majd szintén bepanírozzuk.

Forró olajban aranysárgára sütjük a karfiolt és a hússzeleteket.

A húst és a karfiolt a megfőtt bulgurral tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok.
[box style=”info”]A karfiolt én soha nem főzöm meg teljesen, csak roppanósra.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is