Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott csirkemell és karfiol burgurral recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg karfiol
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 dl burgul
  • só, bors
  • 1 teáskanál köménymag
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 5 evőkanál lisz
  • 4 dl étolaj


Elkészítése:

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és bő, sós, borsos köménymagos, vízben roppanósra főzzük.

A burgult leöblítjük és 4 dl vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.

Amíg fő a karfiol és a burgul, addig a csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.

Lisztbe, felvert, enyhén sózott tojásba és végezetül zsemlemorzsába forgatjuk a hússzeleteket.

Ha meg főtt a karfiol rövid ideig hagyjuk hűlni, majd szintén bepanírozzuk.

Forró olajban aranysárgára sütjük a karfiolt és a hússzeleteket.

A húst és a karfiolt a megfőtt bulgurral tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok.
[box style=”info”]A karfiolt én soha nem főzöm meg teljesen, csak roppanósra.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rantott-csirkemell-es-karfiol-burgurral/