Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkeszárny

Szárnyas receptek

Rántott csirkeszárny

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 db csirkeszárny kevés só liszt 3 tojás zsemlemorzsa olaj a sütéshez Elkészítése: A csirkeszárnyakat megmossuk, ha szükséges megtisztítjuk, a tokokat eltávolítjuk. Annyi sós vízben, hogy éppen ellepje, enyhén megfőzzük. Több éves tapasztalatom szerint, ritkán előfordul, hogy a kirántott combok, szárnyak az ízeknél véresek maradnak enyhén, így viszont ez a kellemetlen szituáció elkerülhető, ráadásul […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 db csirkeszárny
  • kevés só
  • liszt
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A csirkeszárnyakat megmossuk, ha szükséges megtisztítjuk, a tokokat eltávolítjuk. Annyi sós vízben, hogy éppen ellepje, enyhén megfőzzük. Több éves tapasztalatom szerint, ritkán előfordul, hogy a kirántott combok, szárnyak az ízeknél véresek maradnak enyhén, így viszont ez a kellemetlen szituáció elkerülhető, ráadásul a szárnyak enyhén sós ízesítést is kapnak. Nem utolsó szempont az sem, hogy megfőve kicsit megduzzadnak a szárnydarabok, így finomabb, nem annyira száraz a sütés után.

Mikor enyhén megfőttek a szárnyak, szűrőbe szedem, és lecsöpögtetem őket. A panírozást a szokásos sorrendben végzem el. Liszt, felvert, enyhén megsózott tojás, majd zsemlemorzsa. Forró, bő olajban kisütöm, és papírtörlőre, vagy kisebb fazékra állított tésztaszűrőbe szedem.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is