Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott csirkeszárny recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 db csirkeszárny
  • kevés só
  • liszt
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A csirkeszárnyakat megmossuk, ha szükséges megtisztítjuk, a tokokat eltávolítjuk. Annyi sós vízben, hogy éppen ellepje, enyhén megfőzzük. Több éves tapasztalatom szerint, ritkán előfordul, hogy a kirántott combok, szárnyak az ízeknél véresek maradnak enyhén, így viszont ez a kellemetlen szituáció elkerülhető, ráadásul a szárnyak enyhén sós ízesítést is kapnak. Nem utolsó szempont az sem, hogy megfőve kicsit megduzzadnak a szárnydarabok, így finomabb, nem annyira száraz a sütés után.

Mikor enyhén megfőttek a szárnyak, szűrőbe szedem, és lecsöpögtetem őket. A panírozást a szokásos sorrendben végzem el. Liszt, felvert, enyhén megsózott tojás, majd zsemlemorzsa. Forró, bő olajban kisütöm, és papírtörlőre, vagy kisebb fazékra állított tésztaszűrőbe szedem.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rantott-csirkeszarny/