Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott pulykamell majonézes krumplisalátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg pulykamell
  • 100 g sajtkrém
  • 3 evőkanál mustár

A bundához

  • 50 g tömlős sajt
  • 1,5 dl tej
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • 30 g reszelt sajt
  • 1 kávéskanál fokhagyma granulátum
  • 0,5 kg zsemlemorzsa
  • 2 marék napraforgó mag
  • 0,6 liter olaj a sütéshez
  • só
  • bors

Majonézes krumplisaláta

  • 8 darab sárga burgonya
  • 5 főtt tojás
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 teáskanál só
  • 0,5 teáskanál bors
  • 2 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 7 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál mustár
  • 60 dkg tejföl

Elkészítése

Először a pulykahúst szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk vékonyra. A hússzeleteket mustárban jól megforgatjuk és egy órán pihentetjük a hűtőben.

Ezalatt a krumplikat és a tojásokat külön-külön megfőzzük. Közben a lilahagymát vékonyra szeleteljük és egy nagy tálba helyezzük.

Miután a krumpli puhára és a tojás keményre főtt hagyjuk kihűlni, majd összevágjuk és beletesszük a hagyma mellé. Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot, alaposan összekeverjük és letakarva hűtőbe tesszük.

A húsokat kivesszük. A bunda hozzvalóit csomómentesre kikeverjük (a zsemlemorzsa, napraforgó és olaj kivételével), majd egyenként belemártjuk a szeleteket, végül zsemlemorzsás napraforgós keverékben megforgatjuk.

Felforrósított olajban aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rantott-pulykamell-majonezes-krumplisalataval/