Hozzávalók:
Rántott csirkemell:
- 70 dkg csirkemell filé
- 3 db tojás (panírozás)
- 1 bögre liszt (panírozás)
- 1 bögre zsemlemorzsa (panírozás)
- 5 dl napraforgó olaj
- 1 kávéskanál só
Rizs:
- 20 dkg rizs
- 4 dl víz (kb)
- só ízlés szerint
Brokkoli:
- 1 közepes fej brokkoli
- 1 ek ételízesítő
Elkészítése:
A mell filéket (8 db) bepanírozzuk, a húst megsózzuk, lisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban kisütjük.
A rizst olajon üvegesre megdinszteljük, majd felöntjük vízzel, kicsivel többet, minthogy ellepje.
Amikor a vizet elfőtte (ügyelve, ne égjen le), puhára főzzük. Fedő alatt tartjuk tálalásig.
A megtisztított, rózsáira szedett brokkolit forró vízben megfőzzük, amibe beleszórjuk az ételízesítőt. Nem kell sózni! (Só már az ételízesítőben van.)
[box style=”info”]A rizst még lehet többféle zöldséggel párosítani, ízesíteni.[/box]