Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott zúza petrzselymes burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkezúza
  • 2 darab babérlevél
  • 2 tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl olaj
  • 1 kg burgonya (apró szemű )
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 0,5 evőkanál só

Elkészítése

A zúzát jól megmossuk és feltesszük főni annyi vízben, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a sót és a babérleveleket. Kb 1 óra kell, míg megfő. A levéből kiszedjük és hagyjuk kihűlni.

Mikor kihűlt, akkor panírozzuk: liszt, felvert tojás, majd zsemlemorzsa.

Forró olajban kisütjük és papírtörlőn leitatjuk róla az olajat.

Közben a burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Tálaláskor a burgonyát megszórjuk az aprított petrezselyemmel és a forró olajból kanalazunk rá.

A rántott zúzát a burgonya mellé tesszük és savanyúsággal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rantott-zuza-petrzselymes-burgonyaval/