Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Töltött csirkemell burgonyakrokettel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Töltött csirkemell elkészítése: A zöldségeket (sárgarépa, kaliforniai paprika, gomba) megtisztítjuk és apróra vágjuk. Kevés vajon vagy olajon megpároljuk őket, majd félretesszük. A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sóval ízesítjük. A tojásokat a joghurttal, sóval és borssal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot. A keveréket egy kisebb, olajozott tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A megsült […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.03.30.

Hozzávalók

Töltelékhez

A panírozáshoz

A sütéshez

A burgonyakroketthez

Elkészítése

Töltött csirkemell elkészítése:

A zöldségeket (sárgarépa, kaliforniai paprika, gomba) megtisztítjuk és apróra vágjuk. Kevés vajon vagy olajon megpároljuk őket, majd félretesszük. A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sóval ízesítjük.

A tojásokat a joghurttal, sóval és borssal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot. A keveréket egy kisebb, olajozott tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A megsült tojásos masszát hússzelet nagyságú darabokra vágjuk.

A csirkemell szeletekre helyezünk egy darabot a tojásos masszából, teszünk rá a párolt zöldségekből, majd szorosan feltekerjük. A tekercseket fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítjük, bepanírozzuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva, és forró olajban, kis lángon aranybarnára sütjük.

Burgonyakrokett elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a margarint, a felvert tojásokat, a lisztet, az őrölt szerecsendiót, az őrölt borsot, sót és a reszelt natúr sajtot. Az egészet alaposan összedolgozzuk.

A burgonyamasszát lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagságúra kisodorjuk, majd hosszú rudakat formázunk belőle. A rudakat feldaraboljuk, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.

A töltött csirkemellet a frissen sült burgonyakrokettekkel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is