Elkészítése
Töltött csirkemell elkészítése:
A zöldségeket (sárgarépa, kaliforniai paprika, gomba) megtisztítjuk és apróra vágjuk. Kevés vajon vagy olajon megpároljuk őket, majd félretesszük. A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sóval ízesítjük.
A tojásokat a joghurttal, sóval és borssal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot. A keveréket egy kisebb, olajozott tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A megsült tojásos masszát hússzelet nagyságú darabokra vágjuk.
A csirkemell szeletekre helyezünk egy darabot a tojásos masszából, teszünk rá a párolt zöldségekből, majd szorosan feltekerjük. A tekercseket fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítjük, bepanírozzuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva, és forró olajban, kis lángon aranybarnára sütjük.
Burgonyakrokett elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a margarint, a felvert tojásokat, a lisztet, az őrölt szerecsendiót, az őrölt borsot, sót és a reszelt natúr sajtot. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
A burgonyamasszát lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagságúra kisodorjuk, majd hosszú rudakat formázunk belőle. A rudakat feldaraboljuk, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.
A töltött csirkemellet a frissen sült burgonyakrokettekkel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
