Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Részeges csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 20 dkg baconszalonna
  • 2 dl fehér bor
  • 2 dl tejföl
Részeges csirke

Elkészítése

Egy jénai tálat a baconszalonna felével beterítjük. Erre rárakjuk a combokat – sózni nem kell, mert a szalonna elég sós, esetleg egy kicsi vegetával megszórhatjuk. A combok tetejére rárakjuk a szalonna másik felét, majd fehér borral leöntjük. A tál tetejével befedjük és kb. 30-35 percig sütjük, míg a hús megpuhul.

Ekkor leöntjük a levét és a tejföllel összekeverjük. Visszaöntjük a húsra, és most már fedő nélkül sütjük, míg szép piros lesz, kb. 10 perc.

Párolt rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/reszeges-csirke-2/